Blie daj d’r weer bin

Muziekvereniging Sint Caecilia bestaat dit jaar 90 jaar! Dit vieren we op zaterdag 24 november 2018 met een reünie, matineeconcert & feestconcert. Het is de hele dag feest in de AFAS zaal van Flint aan de Coninckstraat 60 in Amersfoort. Op dit moment staan we aan de vooravond van dit feestelijk gebeuren en het is mooi om eens van oud-leden te horen hoe zij hun periode van lidmaatschap hebben beleefd bij onze Hooglandse muziekvereniging. We gingen hiervoor eens op bezoek bij Ria Roest. Zij werd in 1976 lid en was toen 14 jaar oud. Ria speelde toen in de drumband en dat vond zij toendertijd erg stoer, omdat haar broers er ook bij zaten. Tegenwoordig wordt dit de Slagwerkgroep genoemd. Als we bij haar voordeur aanbellen zien we een toepasselijk bordje bij de deur hangen met de tekst: “Blie daj d’r weer bin”. Binnen zien we dat ze een gezellig huisje heeft, waar ze veel dingen heeft geschilderd. Recentelijk heeft zij een bloemisten-opleiding afgesloten. Schilderen en bloemschikken zijn haar passie geworden na de muziekperiode.

Dit geeft ons gelijk een opstap hoe mooi en fijn zij het vond om lid te zijn van de muziekvereniging. Ria heeft dat gevoel nog steeds. Toen zij lid werd van Sint Caecilia bespeelde ze de trommel en kreeg ook les op de muziekschool. Al snel liep ze mee met straatoptredens. “Het gebeurde regelmatig dat ik met grote blauwe plekken op mijn been thuis kwam”. In die tijd was Anneke Keizer de instructrice en bestond de drumband uit 13 spelende leden.


De mooiste herinneringen
“Ik vond vooral de repetities erg leuk. Dit was een en al gezelligheid. De club bestond toen al uit diverse leeftijdsgenoten. En er was ook heel veel humor!” De muziekvereniging heeft in het verleden diverse locaties gehad, waar de leden konden repeteren. Dit waren: De Roffel, Katerijst, Langenoordschool (v/h Henricusschool), Brinkenschool en nu verenigingsgebouw ‘t Driespan.
Ria zat in het bestuur dat ervoor gezorgd heeft dat het huidige verenigingsgebouw gebouwd werd.

“Toen ik net 20 was ben ik een tijdje tambourmaître geweest totdat er een nieuwe instructeur werd aangesteld. Enkele jaren later ben ik in het bestuur gekomen en na het vertrek van Thea Kok, de `majorettemoeder`, heb ik haar taak overgenomen.” Het was voor haar toen een behoorlijke klus. “Al met al vond ik deze tijd super en als ik er op terug kijk was ik eigenlijk nog maar een snotneus.” Ria is lid gebleven tot begin jaren ’90.

In 1978 werd zij betrokken bij het organiseren van een reünie. Toen omdat de muziekvereniging 60 jaar bestond. Nu, 30 later, organiseren we dit weer en is Ria Roest natuurlijk uitgenodigd. “Super dat de huidige muziekvereniging dit weer organiseert. Ik ben erg benieuwd wie er allemaal komen en hoeveel oud-leden van vroeger daarbij aanwezig zullen zijn. ”

Hele dag feest op 24 november
Oud leden van de muziekvereniging zijn uitgenodigd voor de reünie. Heb je geen uitnodiging ontvangen? Dan kan je je mailadres achterlaten op sintcaecilia.nl/reunie/

Zaterdagmiddag geven het opleidingsorkest en de jeugdslagwerkgroep een matineeconcert. ‘s Avonds om 20:00 uur is het feestconcert! Dan maken het fanfareorkest en de slagwerkgroep een swingende tijdreis langs 90 jaar Sint Caecilia. Dit doen zij samen met een band en lokale artiesten. De kaartverkoop voor het matineeconcert en het feestconcert start medio september. Houd daarom de site van de muziekvereniging sintcaecilia.nl in de gaten. Tot slot hopen we: Blie daj jie d’r ok bie bin!