Bugelspeler Joyce Bongers maakt naast muziek ook prachtige geschenkdoosjes

Op vrijdag 13 december a.s. zal de zevende editie van de Hooglandse Wintersferen plaatsvinden in en rondom de Sint Martinuskerk. U kunt dan weer genieten van een sprookjesachtig, winters evenement. Bugelspeler Joyce Bongers uit Soest speelt al enige tijd in het fanfareorkest van Muziekvereniging Sint Caecilia daarnaast maakt ze sinds jaar en dag diverse voorwerpen van nieuwe en soms gebruikte producten. In 2017 is zij begonnen met het maken van geschenkdoosjes. Zij kreeg daar zoveel leuke reacties op, dat zij besloot om zich daar verder in te specialiseren. Met deze handgemaakte doosjes kom je al helemaal in de feeststemming.

Bij het fanfareorkest van Sint Caecilia ervaart Joyce altijd een feestelijke en gezellige sfeer. “Ik heb het daar heel erg naar mijn zin. Ik heb altijd in fanfares gespeeld en was op zoek naar een nieuwe vereniging. Door mond op mond reclame kwam ik in aanraking met muziekvereniging Sint Caecilia. Het is een warme vereniging waar je heel leuk wordt ontvangen. En wat ik ook bijzonder vind is het grote verschil in leeftijd van jong tot oud. Dit vind ik een enorm pluspunt.”

Ik kijk nu al erg uit naar ons Nieuwjaarsconcert met concertorganist Gert van Hoef

“Ik kijk nu al erg uit naar ons Nieuwjaarsconcert met concertorganist Gert van Hoef. Het is voor mij de eerste keer, want bij het eerste nieuwjaarsconcert zat ik in de kerk te luisteren. De grote opkomst en het enthousiasme van het publiek gaven de doorslag om voor deze vereniging te kiezen. Ik hoop dat nu weer mee te maken, maar dan als muzikant.”

Zij hoopt dat velen komen kijken en luisteren op zondagmiddag 5 januari in de Sint Martinuskerk. “Dit concert is een mooie start voor het nieuwe jaar en verder hoop ik dat ik diverse inwoners uit Soest bij de evenementen hier in Hoogland mag ontmoeten. Er wordt hele leuke muziek ten gehore gebracht wat ook fijn is om te spelen!”

 

De reacties op de geschenkdoosjes vind ik enorm leuk
Sinds drie jaar maakt zij handgemaakte geschenkdoosjes. In die doosjes zitten twee thee zakjes, stroopwafels en een Verkade chocolaatje. Zij is daar kleinschalig mee begonnen en gaf deze weg aan familie en vrienden. Zij hebben er voor gezorgd dat deze doosjes bij een theetuin in Putten kwamen te liggen. De eigenaresse vond het zo leuk dat zij deze aldaar ging verkopen en zo is het balletje gaan rollen. Het bracht haar op het idee om ook op braderieën en kerstmarkten te gaan staan, zoals nu bij de Hooglandse Wintersferen. “Ik zie dat de mensen deze geschenkdoosjes gewoon enorm leuk vinden. Het is een heel leuk aardigheidje om bijvoorbeeld cadeau te geven. De reacties die ik krijg vind ik het allerleukste. Daar doe ik het voor.” Bent u nieuwsgierig geworden naar deze geschenkdoosjes? U kunt ze tijdens de Hooglandse Wintersferen, op vrijdag 13 december vanaf 15:00, bij haar bewonderen en kopen.

Nog een muzikale tip om in de kerstsfeer te komen. Op dit moment is het fanfareorkest ook druk bezig met repeteren voor het kerstconcert met samenzang. Dit is op zondagavond 15 december om 19:00 uur in de Sint Martinuskerk.