Koninklijke onderscheiding voor muzikant Nel Hilhorst

Donderdagmorgen 26 april is Nel Hilhorst op haar werk, Chauffeurscafé De Tweede Steeg te Amersfoort, overrompeld. Wat was het geval? Zij moest zich snel omkleden waarna we haar meenamen naar het stadhuis van Amersfoort.

Koninklijke onderscheiding voor muzikant Nel Hilhorst
Aldaar aangekomen werd zij ontvangen door familie en vrienden. Even na 10 uur begon het officiële gedeelte en werd zij door burgemeester Bolsius uitgenodigd om naar voren te komen om de Koninklijke onderscheiding in ontvangst te nemen. Nel Hilhorst is de 5e muzikant van muziekvereniging Sint Caecilia die een Koninklijke onderscheiding heeft ontvangen. In de toespraak van de burgermeester werd uitgelegd waarom Nel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  • Ze was bestuurslid van de stichting Feestweekend Hoogland en regelde onder andere de artiesten en bands.
  • Zij was lid van de ouderraad van de basisschool De Biezen in Hoogland, inde ouderbijdragen en zat in de activiteitencommissie.
  • Vanaf 1995 is zij actief lid van Muziekvereniging  Sint Caecila Hoogland.
    Hierbij verzorgde ze de inrichting van het verenigingsgebouw,  was bestuurslid, is lid van de barcommissie en was betrokken bij de keuze van de nieuwe uniformen.
  • Ze is vrijwilliger bij de Carnavalsgroep B.C. Stapelgek als gastvrouw en stelt haar huis beschikbaar voor het verkleden. Zij coördineert en helpt mee bij het maken van de carnavalspakken en bouwt mee aan de carnavalswagen.

Een 5e lintjesregen bij Sint Caecilia

Carnavalsgroep B.C. Stapelgek: “Nel stelt al sinds 2006 het huis beschikbaar voor carnavalsgroep Stapelgek. Dit voelt altijd als een warm en vertrouwd welkom en is een fijne plek om te verzamelen. Met wel 22 man in huis is het één grote ontplofte bende. Maar dat vindt ze niet erg. Verstand op nul en zodra wij allemaal in volle vaart het huis verlaten om de optocht te gaan lopen kunnen zij het huis weer op orde maken en lijkt het alsof er niets aan de hand is geweest.”

Marga van Hamersveld (werkgever): “Wat opvalt is haar vrolijkheid. Nel is al 40 jaar in dienst. Mede door haar is Chauffeurscafé de Tweede Steeg een begrip geworden in Amersfoort en Omstreken.”

Peter, Ellen en Inge Hilhorst (haar gezin): “Waarom verdiend Nel precies een onderscheiding? Het is een sterke en stabiele vrouw, die nuchter in het leven staat en vooral ook geniet van het leven. Ze krijgt energie van leuke dingen doen en gezellige mensen om zich heen. Laat nooit iets voorbij gaan en is op veel evenementen aanwezig in Hoogland. Een Hooglander in hart en nieren. Dorpsfeest, carnaval, Sint Caecilia, Koningsdag, enzovoort. Ze is er altijd bij!”