Lee Towers op 10th Night of Hoogland met muziekvereniging Sint Caecilia

Donderdagavond 14 september verzorgt muziekvereniging Sint Caecilia de 10th Night of Hoogland. De muziekvereniging treedt dan samen op met niemand minder dan Lee Towers, Anita Meyer en Pater Moeskroen.

Zijn grote doorbraak

Lee Towers werd ontdekt in 1975, in het radioprogramma van Willem Duijs. Hij werd toen vergeleken met een aantal grote Amerikaanse artiesten, zoals Nat King Cole en Frank Sinatra. “Ik zei toen tegen mijn vrouw Laura: dit moet nogal wat zijn en dat resulteerde erin dat de telefoon van de AVRO roodgloeiend stond. En of dat nog niet genoeg was mocht ik twee weken later optreden in het Tv-programma van Willem Duijs en daar trad ik op met het orkest van Tony Eijk. Ik zong toen het nummer Sonny Boy van Al Jolson. Vanaf dat moment werd ik in ons land wereldberoemd en dat is nooit meer overgegaan.” Na dit succes kwam bij Lee het idee om samen met het orkest van Freddy Golden op de maandagavonden op te gaan treden in ruim 35 theaters. “Iedereen dacht toentertijd dat ik krankzinnig geworden was. Dit werd zo succesvol, omdat alle cafés dicht waren. Maandagavond is ook de horeca-avond, want dan is iedereen vrij en de theaters zaten helemaal vol.”

De 10th Night of Hoogland

Op donderdagavond 14 september gaat Lee Towers optreden met het fanfareorkest van muziekvereniging Sint Caecilia. Een optreden met een orkest is voor Lee niet vreemd. “Ik heb al heel veel met dit soort orkesten opgetreden. Je hoort ook altijd orkesten op mijn albums. Daarnaast heb ik er ook enorm veel zin in, want muziekvereniging Sint Caecilia pakt deze taak serieus op. En ik mag weer optreden met Anita Meijer!”

Tijdens het komende dorpsfeest gaat hij een aantal swingende nummers zingen die gebaseerd zijn op de kracht van dit geweldige fanfareorkest. Je moet dan denken aan de hits: My Way en You’ll Never walk alone. Maar ook Sweet Caroline van Neil Diamond zal niet ontbreken. Lee Towers verwacht dat hiermee de bezoekers van de muziektent volledig uit hun dak zullen gaan.

De 10th Night of Hoogland begint om 20:00 uur en de feesttent is om 19.30 uur open, dus kom op tijd. Reken maar dat dit echt een heel bijzondere avond wordt samen met Anita Meijer en Pater Moeskroen.

Kijk voor meer informatie op www.dorpsfeesthoogland.nl 

No Comment