Maak kennis met onze nieuwe voorzitter: Trees van Vulpen.

Sinds april van dit jaar heeft muziekvereniging Sint Caecilia een nieuwe voorzitter. Ze heet Trees van Vulpen en dus de hoogste tijd om haar aan u voor te stellen.

Trees is geboren in de koude winter van 1963 op boerderij de Boelenhoef in Hoogland. Deze voormalige tabaksschuur, gelegen aan de Boelenhoefseweg, is in 1974 afgebroken. In 1986 is met de aanleg van de brug over de Eem (de Bunschoterstraat) de boerderij verplaatst naar Drenthe.

“Ik vind het leuk om nieuwe dingen te doen en nieuwe mensen te ontmoeten.”

Voorzitter worden
Wie is Trees van Vulpen? “Over het algemeen ben ik een nuchter en opgewekt persoon. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. Het is bijzonder dat ik nu voorzitter ben van een muziekvereniging, terwijl ik nul komma nul muzikale vorming heb gehad.” Hoe kom je dan bij een muziekvereniging uit? “Ik ben altijd al geïnteresseerd in diverse soorten muziek. Van muziek word ik vrolijk. Ik luister naar Rock and Roll tot aan Kate Bush. Maar ook de wat zwaardere muziek van Wagner tot aan de lichtvoetige muziek van Mozart is voor mij niet onbekend. Blaasmuziek in de Jazz of lounge vind ik ook prachtig. Dit geldt ook voor drum en percussie bij Zuid-Amerikaanse of Afrikaanse muziek tot aan de marsen van de militaire muziek. Ik vind dit gewoon heerlijk.” 

Het verenigingsleven is voor haar niet onbekend, want tot haar 35e was zij daarin actief. Het laatst destijds bij de atletiekvereniging Altis. Nu is het weer tijd voor een nieuwe uitdaging, dus ging zij in haar omgeving op zoek naar een nieuwe vrijwilligersfunctie. Het samen doen met andere mensen is belangrijk. “Zo geeft het bij mij ook reuring en gezelligheid.” 

“Ik heb de koe bij de horens gevat en zocht Koos van Dijk bij de kraam van Groos op Hoogland op. Die staat regelmatig op zaterdag bij het winkelcentrum Kraailandhof. Koos attendeerde mij op de functie van voorzitter bij muziekvereniging Sint Caecilia. Diezelfde dag benaderde oud-voorzitter Bertus Wernsen mij voor een kennismaking. Zo is het gekomen.” Hoe waren de reacties uit je omgeving? “Mijn vrienden en familie reageren allemaal aangenaam verrast. Ze vinden dat het heel goed bij me past.”

“Plezier maken doe je samen. En daarin gun je elkaar het beste.”

Plezier maken doe je samen
“Muziekvereniging Sint Caecilia past heel goed bij mij. Ik geniet enorm van de repetitieavonden. Plezier maken doe je samen. En daarin gun je elkaar het beste. Bij een vereniging zijn het de leden die met elkaar inzet tonen om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes blijft lopen.”

Verbindende rol
Wat wil jij betekenen voor muziekvereniging Sint Caecilia? “Ik wil vooral een verbindende en dienstbare rol hebben. Daarnaast wil ik graag netwerken met zusterverenigingen en organisaties die zich bezighouden met muziek. Want voorzitter zijn betekent ook dat je het veld moet verkennen.”
Wanneer kunnen de lezers van de Hooglandercourant weer kennismaken met de muziekvereniging Sint Caecilia? “Tijdens het tweede midzomertuinfeest op zaterdag 29 juni in de pastorietuin naast de Sint Martinuskerk. Dan geven het Fanfareorkest, Opleidingsorkest, Slagwerkgroep en Jeugdslagwerkgroep diverse concerten.”