Sint Caecilia brengt u dichter bij muziek

Op zaterdagavond 14 maart organiseert muziekvereniging Sint Caecilia een verrassend voorjaarsconcert in Flint. Op deze avond willen alle onderdelen van zich laten horen. Echter zal het deze keer anders worden. De concertcommissie heeft samen met Marit Eijbergen het thema, dichter bij muziek, bedacht.

Theater en muziek
Marit (26 jaar) is een bekende voor Sint Caecilia. “Mijn familie is erg betrokken bij de vereniging. Er zitten al generaties lang familieleden bij de muziek.” Haar passie is theater maken, zingen en spelen. Zo zingt ze met enige regelmaat mooie, kleine liedjes. Daarnaast is Marit dramadocent op ‘t Hooghe Landt, waar ze samen met haar studenten de eindexamen voorstellingen maakt. “Lesgeven is wat anders dan zelf spelen. Ik geef bijvoorbeeld ook trainingen aan zorgpersoneel. Ik leer ze hoe ze door middel van theater contact kunnen maken met mensen die dementie hebben. Ik begeef mij dus op diverse vlakken van de kunst en cultuur. En dan loop ik ook nog eens de hele dag te zingen en te fluiten.”

Voor dit interview heeft zij een dichtbundel van Toon Tellegen meegenomen. Zij vindt de gedichten van hem erg mooi. En gebruikt deze veel in voorstellingen voor mensen die dementie hebben. Poëzie spreekt heel erg tot de verbeelding. “Soms begrijpt men een gedicht niet helemaal maar kan iemand wel de onderlaag voelen en dat is het belangrijkste. Toon is daarin wel een van de bekende dichters van Nederlandse bodem.”

Verrassende combinatie van taal en muziek
Een concert is een muzikaal verhaal vertellen. Tijdens dit voorjaarsconcert komt dit op allerlei verschillende manieren tot uiting. In zang, poëzie of een mooi gedicht. “Het is voor mij een heel nieuw project, waarin we proberen om er een theatrale show van te maken. Maar ik zal ook zelf op het toneel staan om verhalen te vertellen. Sint Caecilia brengt met muziek verbinding en daar ben ik trots op.”

Het concert is op zaterdag 14 maart in de Rabobank Theaterzaal van Flint Amersfoort. Aanvang is om 19:30 uur en de zaal is open vanaf 19:00 uur. Kaarten zijn vanaf zaterdag 15 februari te bestellen via www.sintcaecilia.nl/voorjaarsconcert of te verkrijgen in ons clubgebouw ‘t Driespan op 28 februari en 6 maart van 19:00 uur tot 20:30 uur.