Geslaagd zomeravondconcert

23 juni 2017 | Concert, Fanfareorkest, Nieuws, Opleidingsorkest, Slagwerkgroep

Elk jaar organiseert muziekvereniging Sint Caecilia een zomeravondconcert ergens in Hoogland. Dit jaar was het bij Café de Plank in Hoogland-West. Eerder die middag vond hier een bijzondere onthulling plaats. Het nieuwe plaatsnaambord van Hoogland werd met tromgeroffel getoond aan het publiek en ook de dorpsapp ‘Mijn Hoogland’ werd gelanceerd. Beide een initiatief van vereniging Dorpsbelangen Hoogland i.s.m. Groos op Hoogland. Wat zou er dan mooier zijn als Sint Caecilia aan het begin van de avond zomerse muziekklanken kan laten horen bij dit moment.

Rond 19:00 uur begon dit zomeravondconcert met gezellige, sfeervolle muziek van het opleidingsorkest. Met hun muziekuitvoering brachten zij de vele bezoekers in vervoering van de komende zomerperiode.

Hierna trad de slagwerkgroep op. In de stukken, waarmee ze binnenkort op concours gaan, namen ze ons mee naar de diepere oerklanken wat in ons de nodige ontroering brengt. Deze bijzondere stukken werden door de aanwezigen zeer gewaardeerd.

Hierna trad het fanfareorkest op. Zij namen de bezoekers mee met muziekstukken die tijdens de komende 10th Night of Hoogland ook gespeeld gaan worden. Dit evenement gaat plaats vinden tijdens de 25e editie van het dorpsfeest Hoogland en is op donderdagavond 14 september a.s.. De bezoekers werden meegenomen met muziek uit de jaren ’60 tot aan de hedendaagse Hollandse Hits. Ook dit was een flamboyant optreden.

Het concert eindigde in een gezamenlijk eindoptreden waarin een nieuwe dag – A Brand New Day – uit The Wiz werd opgevoerd. Rond de klok van negen uur was dit zomeravondconcert weer voorbij en werden de bezoekers door Cor Smink, de eigenaar van café de Plank, uitgenodigd om een gezellige nazit te maken bij deze locatie. Vele bezoekers deden dat ook tot in de kleine uurtjes.

Na afloop van dit zomeravondconcert ontvingen we via onze eigen Facebookpagina een aantal mooie reactie’s van bezoekers. Zo schreef Wil van Loen: “Wij hebben genoten! Een leuke gezellige avond!!!” en Christel Klok schreef: “Was super leuk! Volgend jaar, als we 90 jaar bestaan, gaan we weer een zomeravondconcert geven”

Weet je nu al een mooie locatie voor volgend jaar? Mail deze dan naar: info@sintcaecilia.nl.

 

foto’s Danny Zwiggelaar, www.danny.pictures