Een fanfare bestaat uit saxofoons, trompetten, bugels, hoorns, trombones, euphoniums, bassen en slagwerk.

Jaarlijks geeft het fanfareorkest diverse concerten, feestelijke serenades en buitenoptredens. Daarbij is ons repertoire erg afwisselend, van originele fanfaremuziek, nummers met jazz- en popinvloeden tot marsen. Afgelopen jaren hebben we ook verschillende concerten gegeven in samenwerking met koren en artiesten.

Je kan meespelen als je een B-diploma of gelijkwaardig niveau hebt. In overleg met de dirigent wordt de bezetting van het orkest bepaald.
Het fanfareorkest staat onder leiding van Arjan Dunning.

Vrijdagavond repeteert het fanfareorkest van 19.45 uur tot 22.00 uur.

DIRIGENT ARJAN DUNNING

Arjan Dunning is net als vele andere musici al op jonge leeftijd begonnen met het maken van muziek. Naast het musiceren bij de plaatselijke muziekvereniging, speelde hij op de middelbare school bij een bigband en een jeugdsymfonieorkest. Met deze orkesten en andere orkestprojecten heeft Arjan onder andere tournees meegemaakt in binnen- en buitenland.
Ten tijde van de zesde klas van het VWO begon hij aan de vooropleiding aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle om daar later de studie Opleiding Docent Muziek (ODM) te volgen. Leo Torn was zijn docent voor het bijvak Trompet Klassiek. Arjan is afgestudeerd aan ODM door middel van het opzetten van het fanfareorkestproject ‘Nice to Meet Music’ en het schrijven van een scriptie over ‘Groepsdynamiek en muziek’.

De fascinatie voor (blaas)muziek en groepen gaat echter verder. Arjan zocht daarom de diepgang op, door Directie HaFaBra aan het ArtEZ Conservatorium bij docent Alex Schillings te gaan studeren. Hiervoor is hij in juni 2014 afgestudeerd. Naast het afstudeerconcert bestond voor Arjan het afstuderen onder andere uit het schrijven van een scriptie over de beleving van amateurmuzikanten tijdens concoursen. Hiervoor heeft landelijk onderzoek plaatsgevonden, waar meer dan 800 muzikanten aan hebben meegedaan. Met recht mag worden gesteld dat ‘concoursen’ een ‘hot’ onderwerp is binnen de blaasmuziek.

Naast dirigent bij Sint Caecilia is Arjan werkzaam als dirigent bij het fanfareorkesten ‘De Bazuin’ Wetering e.o. en bij de harmonieorkesten ‘Harmonie Nunspeet’ en ADVENDO Lochem. Arjan is daarnaast oprichter en eigenaar van TacT Muziek. TacT Muziek levert muzikale diensten zoals muziekonderwijs en maakt muzikale kennis en ervaring beschikbaar voor gemeentes, scholen, muziekverenigingen en andere organisaties. Tot slot is Arjan bestuurder bij de Bond voor Orkestdirigenten en Instructeurs. Hij houdt zich daar voornamelijk bezig met het opzetten van het kennisnetwerk BvO-Jong en redactionele werkzaamheden voor het blad De Dirigent.