De slagwerkgroep bespeelt zowel gestemde als ongestemde slaginstrumenten, hierdoor hebben we veel mogelijkheden op het gebied van repertoirekeuze.

Door het jaar heen geeft de slagwerkgroep diverse concerten. Daarbij wisselen we veel van instrumenten, zodat iedereen alle instrumenten leert bespelen. Tijdens marsoptredens spelen we op ongestemd slagwerk.

Om bij de slagwerkgroep te kunnen spelen volg je muzieklessen. De jeugdleden starten als ze de basistechnieken beheersen bij de jeugdslagwerkgroep. Hier kunnen ze zich verder ontwikkelen om daarna door te stromen naar de slagwerkgroep. Beide orkesten staan onder leiding van Marcus Wiebenga.

Maandagavond repeteert de jeugdslagwerkgroep van 19.15 uur tot 20:00 uur en de slagwerkgroep van 20:00 tot 22:00 uur.