De slagwerkgroep bespeelt zowel gestemde als ongestemde slaginstrumenten, hierdoor hebben we veel mogelijkheden op het gebied van repertoirekeuze.

Door het jaar heen geeft de slagwerkgroep diverse concerten. Daarbij wisselen we veel van instrumenten, zodat iedereen alle instrumenten leert bespelen. Tijdens marsoptredens spelen we op ongestemd slagwerk.

Om bij de slagwerkgroep te kunnen spelen volg je muzieklessen. De jeugdleden starten als ze de basistechnieken beheersen bij de jeugdslagwerkgroep. Hier kunnen ze zich verder ontwikkelen om daarna door te stromen naar de slagwerkgroep. Beide orkesten staan onder leiding van Marcus Wiebenga.

Maandagavond repeteert de jeugdslagwerkgroep van 19.15 uur tot 20:00 uur en de slagwerkgroep van 20:00 tot 22:00 uur.

DIRIGENT MARCUS WIEBENGA

Op jonge leeftijd is Marcus begonnen bij de plaatselijke Harmonie in Wageningen. Hij volgde daar slagwerklessen, speelde mee in de vereniging en volgde zowel piano als drums op de muziekschool. Op een zeker moment begon hij ook lessen te verzorgen. Later ging Marcus naar het conservatorium in respectievelijk Utrecht en Arnhem voor de opleiding slagwerk klassiek. Tegelijkertijd volgde hij de instructeurscursus bij Robbert Houtkamp en Ria Kornet. Ook nam hij na zijn studie directie les bij de heer Van Loo sr.

Op dit moment is Marcus dirigent van de slagwerkgroep van Sint Caecilia. Daarnaast is hij werkzaam als dirigent bij de malletband van muziekvereniging Excelsior Cothen, als slagwerkinstructeur bij de Van Limburg Stirum Korpsen bij zowel de jeugd als de senioren, als dirigent van showband Bernhard Amersfoort, en als slagwerkdirigent van de jeugd en de senioren slagwerkers van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps.