In het opleidingsorkest leer je op een plezierige manier spelen in orkestverband. Je start met muzieklessen en na een half jaar kan je al meespelen. Het leren bespelen van een instrument is niet leeftijdsgebonden. Je muzikale kwaliteiten kan je verder ontwikkelen en vervolgens ook je A- en B-diploma behalen. Het opleidingsorkest staat onder leiding van Inge Lage Venterink.

Buiten de repetities om doen we ook andere activiteiten, zoals spelletjesavonden, sluitingsdag en een kamp.

Woensdagavond repeteert het opleidingsorkest van 18:30 tot 20:30 uur.

DIRIGENT INGE LAGE VENTERINK

Inge Lage Venterink begon op 8 jarige leeftijd met het bespelen van de dwarsfluit aan de muziekschool Losser en bij de Twentse St. Plechelmus harmonie in De Lutte. Al snel werd duidelijk dat ze van haar passie haar werk wilde gaan maken.

In 2006 werd ze aangenomen aan het conservatorium te Enschede, voor de opleiding Docent Muziek, met als hoofdbijvak zang.Tijdens haar eerste studie was ze tevens werkzaam als dirigent (koren/jeugdorkesten), muziekdocente en freelance fluitiste en zangeres.

In januari 2011 behaalde Inge haar diploma en in juni van hetzelfde jaar werd ze aangenomen aan het Conservatorium van Amsterdam voor de opleiding Hafa-directie. Momenteel studeert ze bij Danny Oosterman in het vierde jaar.

Inge is dirigent bij het opleidingsorkest van Sint Caecilia en de Schermer fanfare te Schermerhorn. Zij is tevens werkzaam als freelancer binnen diverse culturele projecten en als uitvoerend musicus (fluitiste/zangeres). Met veel passie stort Inge zich met haar orkesten elke keer weer in een nieuw uitdagend en leerzaam traject.