Muzikaal spektakel op feestelijke jubileumdag

26 november 2018 | Concert, Fanfareorkest, Nieuws, Opleidingsorkest, Slagwerkgroep

Sint Caecilia bestaat 90 jaar en dat werd 24 november gevierd met een hele dag feest in de AFAS zaal van theater Flint! Het jubileumfeest was een dag vol verrassingen, oude en nieuwe herinneringen, mooie ontmoetingen en vooral veel muziek. 

Het muzikale spektakel begon al vroeg in de middag met een reünie. De oud leden van de vereniging waren uitgenodigd om mee te doen met een gezamenlijk stuk. De muzikanten gingen vol enthousiasme aan de slag onder leiding van dirigenten Arjan Dunning en Marcus Wiebenga. Ook de majorettes waren weer vertegenwoordigd. De oud-instructeur had haar baton weer opgepakt om de groep instructies te geven. Er werd gezwaaid, gedraaid en gelachen alsof ze nooit iets anders hadden gedaan.

 

 

MATINEECONCERT IN TEKEN VAN DE TOEKOMST VAN SINT CAECILIA

In de middag gaven het opleidingsorkest en de jeugdslagwerkgroep een gezamenlijk concert. De dirigenten Inge Lage Venterink en Marcus Wiebenga hebben tijdens het matineeconcert laten horen wat de jeugd van Sint Caecilia in huis heeft. De oude componisten kwamen voorbij in Classic Hits voor Kids. Maar ook diverse pop nummers kwamen langs tijdens deze muzikale tijdreis.

Tijdens het dinerbuffet kon iedereen heerlijk nagenieten. De koks van theater Flint hadden een smaakvol Italiaans buffet gemaakt. Ook was er toen gelegenheid om de expositie te bewonderen over de historie van de vereniging. De oude uniformen en foto’s riepen bij het publiek mooie herinneringen naar voren. Over “de pakjes” die ooit nog gedragen waren. Maar ook over de vele concerten en evenementen die de muziekvereniging in de afgelopen 90 jaar heeft georganiseerd.

 

 

DIVERSITEIT VAN EEN MUZIEKVERENIGING

Het avondconcert werd spectaculair geopend door het fanfareorkest waarna er een hele optocht door de zaal was met de slagwerkgroep, het opleidingsorkest en de reüniegasten. Ze stelden zich op voor het nummer African Symphony, waarop de hele middag gestudeerd was. Het fanfareorkest liet daarna met Concordia horen hoe divers een fanfare is. In het stuk kwamen een mars, carnaval en de sacrementsprocessie voorbij. Samen met pianist Bouwe Bruins werd de zaal tot verstilling gebracht door het nummer Seal Lullaby. Vervolgens kon het publiek nog even verder dromen met Birds dat werd gezongen door Marit Eijbergen.

De presentator Michel van Middelaar had een speciale troef in handen. Door middel van een muzikaal Rad van Fortuin kon hij diverse nummers laten horen. Hij vroeg aan verschillende assistenten om een draai aan het rad te geven. Elk nummer stond garant voor een muzikale prijs. Zo kwam “lang zal hij leven” voorbij, werd er uit volle borst meegezongen met de Radetzky mars en mocht ook Sinterklaas niet ontbreken.

 

TOT IN DE KLEINE UURTJES GEFEEST

De slagwerkgroep zette de zaal daarna volledig op z’n kop! Op de swingende medleys met bekende meezingers werd gezongen en gedanst. Onder leiding van dirigent Marcus Wiebenga gaven de slagwerkers een hele show met gevoel voor humor, ritme en percussie.

Het fanfareorkest mocht samen met de feestband Plunck het finale blok ingaan. Zangeres Maartje Keijzer zong onder begeleiding van het orkest onder andere “Vlieg met me mee naar de regenboog” en “De Zee”. Met “Thrift Shop” ging het fanfareorkest los met diverse solo’s. Als toegift werd huis-DJ Melvin van de Brom de zaal ingereden om samen met het fanfareorkest het concert spetterend af te sluiten met “This is what it feels like” van Armin van Buren.

DJ Melvin en feestband Plunck kwamen nog terug voor de afterparty. Volgens goed Hooglands gebruik is er nog tot in de kleine uurtjes gefeest, gedanst en nagepraat.

 

Foto’s: Eva Wijntjes, Ties Wijntjes en Jos Mauro Witteveen