Heldhaftig Voorjaarsconcert

17 maart 2019 | Fanfareorkest, Nieuws, Opleidingsorkest, Slagwerkgroep

Op zaterdag 16 maart 2019 was het jaarlijkse voorjaarsconcert van muziekvereniging Sint Caecilia. Dit jaar was het muzikale thema: Helden! Alle drie de onderdelen veroverde theater Flint met heroïsche muziek.

Muzikale helden
Het opleidingsorkest onder leiding van Inge Lage Venterink speelde muziek van Pokémon. De jeugdslagwerkgroep en slagwerkgroep onder leiding van Marcus Wiebenga gingen de strijd met March of the dragoons en Hymn to the fallen. Het fanfareorkest sloot de avond af. Onder leiding van Arjan Dunning speelden zij trots en dapper Soldaat van Oranje over de bekende Erik Hazelhoff Roelfzema.

Muzikaal intermezzo
Als speciaal gastoptreden bracht vocal group KIX een drietal nummers ten gehore. Deze zanggroep zingt acca pella muziek en probeert dat ook visueel aantrekkelijk te maken.

Jubilarisen Cees Groen – 70 jaar lid!
Jubilaris Cees Groen werd tijdens het voorjaarsconcert extra in de spotlights gezet! Hij is 70 jaar lid bij muziekvereniging Sint Caecilia én nog steeds actief bugelist in het fanfareorkest. Cees is er altijd en een voorbeeld voor iedereen. Elke avond aan het oefenen, serieus en betrokken. Vele optredens heeft hij al mee mogen maken met het orkest en ook met de boerenkapel. Als verrassing speelde het fanfareorkest speciaal voor hem de mars Alte kameraden. En Cees mocht dit zelf dirigeren.

“Al die poespas bij dit soort momenten, daar geef ik niet zoveel om. Maar ja het hoort er een beetje bij. Al met al is dit toch wel een beetje leuk!”, aldus Cees Groen.

Sint Caecilia was extra verheugd met nog een jubilaris. Nico van Dalen werd in het zonnetje gezet voor 25 jaar lidmaatschap. Hij speelt bas-trombone in het fanfareorkest.

Foto’s: Maarten Keuten, Xandrine Koller, Eva Wijntjes en Jos Mauro Witteveen

Gerelateerde berichten

Bekijk alle nieuws

8 februari 2024

Actueel

Nieuw Talent Orkest

Heb je ooit een blaas- of slagwerkinstrument bespeeld? Of nog nooit, maar wil je het graag leren? Meld je aan voor Nieuw Talent Orkest Hoogland e.o. Jong en oud is welkom!

8 februari 2024

Actueel