Muziekinstuif voor leerlingen van de basisschool

27 november 2019 | Jeugdslagwerkgroep, Nieuws, Opleidingsorkest

Ruim twintig leerlingen van diverse BSO’s en scholen in de regio Hoogland hebben in de herfstvakantie meegedaan aan de muziekinstuif.

Dit muzikale project wordt georganiseerd door muziekvereniging Sint Caecilia. Met de muziekinstuif leren de kinderen wat voor soort instrumenten er bij de muziekvereniging zijn. En het leuke is dat ze zelf met de instrumenten aan de slag mogen. Blazen op een trompet en een saxofoon bijvoorbeeld. Of lekker losgaan achter het drumstel. En wist je dat een hoorn 6,5 m lang is als je die zou uitrollen? Natuurlijk was er ook een bas. Sommige kinderen konden hier zelf bijna in, maar ook daar werd dapper op gespeeld.

Blazen op een trompet en een saxofoon bijvoorbeeld. Of lekker losgaan achter het drumstel.

Muziek is meer dan blazen
De kinderen kwamen van de BSO’s De Berkenboom, De Biezbos, SKA Villa Zeezicht en de Bieshaar. Een van de hoogtepunten was het marcheren onder leiding van de tambour-maître Bertus Wernsen. Eén van de leerlingen wilde later ook wel tambour-maître worden. Op zo’n dag merk je pas echt hoe gaaf het is om onderdeel van een orkest te zijn. En dat een muziek meer is dan blazen. “Volgend jaar weer!”

Wil je zelf een keer blazen op een instrument of achter een trommel staan? Kom dan eens kijken bij de jeugdslagwerkgroep op de maandagavond of het opleidingsorkest op woensdagavond. Je bent altijd welkom in het verenigingsgebouw ‘t Driespan.