Sprankelend nieuwjaarsconcert door de slagwerkgroep

8 januari 2023 | Concert, Slagwerkgroep

Afgelopen zondag 8 januari gaf de slagwerkgroep van muziekvereniging Sint Caecilia een sprankelend nieuwjaarsconcert. De St. Martinuskerk in Hoogland was het decor van een muzikale reis als goed begin van het nieuwe jaar.

Het concert begon ingetogen met Hymn to the Fallen uit de oorlogsfilm “Saving Private Ryan”. De herkenbare roffels van het stuk waren op meerdere plekken in de kerk te horen. De reis ging verder naar het noorden van Europa, waar we door de ruige gebieden van Noorwegen trokken met het nummer Freya van Etienne Houben.

Een muzikaal hoogtepunt was het muziekwerk Falling… in Love van Sam Gevers. Dit bijzondere muziekstuk gaat over een verboden liefde. Ontroerend en liefdevol tegelijkertijd. Dirigent Marcus Wiebenga wist de muzikanten in opperste concentratie te brengen en met veel muzikaliteit dit stuk te laten uitvoeren.

Maar we kwamen ook langs Ankara in Streets Of Ankara en hebben gedanst op de Ierse melodieën van The Lord of the Dance. Hierin was een bijzondere solo te horen. Deze werd uitgevoerd door Natasja Zumbrink, die naast slagwerk ook op dwarsfluit speelde. Het concert eindigde met de Radetzky Mars, een stuk wat niet kan ontbreken op een nieuwjaarsconcert.

Dit jaar wordt extra bijzonder voor Sint Caecilia. Ze vieren namelijk hun 95 jarige jubileum. Dat wordt gevierd op zaterdag 18 maart tijdens het voorjaarsconcert in theater Flint. Meer informatie is binnenkort te vinden op onze site.

Fotograaf: Maarten Keuten