Sint Caecilia gaat terug in de tijd met Back in Time op voorjaarsconcert

18 maart 2023 | Concert, Fanfareorkest, Opleidingsorkest, Slagwerkgroep

Afgelopen zaterdag 18 maart was muziekvereniging Sint Caecila te gast in theater Flint. Het jaarlijkse Voorjaarsconcert bestond uit maar liefst 2 concerten. Het opleidingsorkest gaf een matineeconcert en ‘s avonds traden de slagwerkgroep en het fanfareorkest op. Beide concerten waren verbonden aan het thema Back in Time.

De magische platenspeler

Het thema Back in Time werd verbeeld door een magische platenspeler. Het speciaal voor dit concert geschreven verhaal werd vertolkt door verteller en dichter Henk de Klerck. In zijn rol als boze man nam hij het publiek samen met de magische platenspeler mee op een muzikale tijdreis. Al snel bleek dat hij een bijzondere haat liefde verhouding had met muziek. De magische platenspeler probeerde erachter te komen waar dit vandaan kwam.

Van steentijd tot middeleeuwen

Het matineeconcert draaide om de zoektocht naar de platenspeler. Het opleidingsorkest, onder leiding van dirigent Peter Otten, reisde terug naar de steentijd met het nummer the Flintstones en gingen via de middeleeuwen met King Arthur langzaam naar het heden. Maar…. onderweg ging de magische platenspeler stuk. Met een muzikaal intermezzo van de slagwerkgroep en het fanfareorkest werd dit gelukkig weer hersteld. Waarna ze hun reis snel konden vervolgen.

Ben je betoeterd

Tijdens het concert speelden het opleidingsorkest samen met de deelnemers van de workshop Ben je betoeterd. In de weken voorafgaand aan het Voorjaarsconcert hebben deze jeugdige talenten kennis gemaakt met de fanfaremuziek. En hebben ze gezamenlijk met het opleidingsorkest 2 nummers ingestudeerd.

Avondconcert met slagwerkgroep en fanfareorkest

Het avondconcert begon met de slagwerkgroep onder leiding van Marcus Wiebenga. Met een divers programma van het klassieke Danse des Mirlitons van Tchaikovsky tot The Pirates of the Caribbean.

Vlak voor de pauze speelde ze het ontroerende nummer Falling…. in Love van Sam Gevers over een verboden liefde.

Nieuwe dirigent voor het fanfareorkest

Na de pauze begon het fanfareorkest onder leiding van dirigent Arjan Dunning. Tot grote spijt was dit zijn laatste nummer bij Sint Caecilia. Want direct na het openingswerk werd het stokje overgedragen aan de nieuwe dirigent van het fanfareorkest Jan-Aart Ponstein. Jan-Aart staat nu 3 weken voor het orkest en hij beleefde direct zijn vuurdoop met een fantastisch concert.

Jubilarissen

Sint Caecilia telt veel enthousiaste en trouwe leden. Elk jaar worden de jubilarissen in het zonnetje gezet. Kersverse voorzitter Diederik Mulder mocht dit jaar 5 jubilarissen huldigen. Bijzonder hoogtepunt was het 65-jarig jubileum van oud voorzitter Jan Roeten.

Music was my first love

Uiteindelijk overwon de liefde voor muziek. De boze man uit het verhaal was door de muzikale tijdreis weer van muziek gaan houden. Het concert eindigde dan ook met het toepasselijke Music van John Miles.