Meld je aan voor de Lion King-kunstwedstrijd!

Ben je in jouw vrije tijd graag creatief bezig? Doe dan mee aan de Lion King-kunstwedstrijd van Sint Caecilia. Schilder, teken, fotografeer of creëer een andere vorm van beeldende kunst dat in thema is met onze geliefde musical “The Lion King”.
Help ons de muziek nog verder tot leven te brengen met inspirerende kunstwerken vanuit verschillende disciplines. Jouw werk zal tentoongesteld worden tijdens onze concerten op zaterdag 16 november 2024.

Over de kunstwedstrijd

De kunstwedstrijd is open voor iedereen, van jong tot oud, die passie heeft voor beeldende kunsten. Houd jij dus van schilderen, tekenen, een papier-maché van Simba maken, of werken met illustraties, dan is deze kunstwedstrijd voor jou. Deelnemers worden uitgenodigd om hun kunstwerken te baseren op de thema’s van “The Lion King” en de symboliek die in de musical verweven zit. Om de deelnemers op weg te helpen hebben wij 4 thema’s opgesteld. Deelnemers kunnen meedoen met één kunstwerk en de inzender dient de maker van het kunstwerk te zijn en het dient een origineel werk te zijn. Het maximum formaat van werk op doek is 80 x 60 cm. Ruimtelijk werk mag maximaal 50 x 50 x 30 cm zijn.

Thema’s voor de kunstwerken

  1. Circle of Life: De wederkerigheid van het leven en de verschillende cycli.
  2. Natuur en Wilde dieren: De Afrikaanse savanne met haar rijke biodiversiteit en adembenemende landschappen. 
  3. Vriendschap en Familie: Verbeeld de sterke band tussen Simba, Timon en Pumbaa. Of hoe Mufasa nog steeds voortleeft in Simba.
  4. Licht tegen Duisternis: Het eeuwige conflict tussen goed en kwaad, geïnspireerd door de strijd tussen Simba en Scar. 

De kunstwedstrijd

De inschrijvingsperiode is per direct geopend. De deadline van inschrijven is 1 november, waarbij ook alle kunstwerken ingeleverd kunnen worden in ’t Driespan, Sportlaan 28 Hoogland. 
Als dank voor deelname, krijgen alle deelnemers korting op het toegangskaartje voor een van de concerten. De mooiste werken krijgen een prominente plek tijdens een van de concerten op zaterdag 16 november. Onze orkestleden zijn de jury en zullen door middel van stemmen hun voorkeur kenbaar maken. 

Meld je aan door je naam, contactgegevens en een korte beschrijving van je kunstwerk hiernaast in te vullen. Je blijft eigenaar van het werk en aan het einde van het laatste concert krijg je het kunstwerk weer mee terug.

Lees hier de algemene voorwaarden.

u

Heb je vragen over de wedstrijd? Mail naar fanfareorkest@sintcaecilia.nl.