Stralend concert samen met Govert Schilling

19 november 2022 | Concert, Fanfareorkest

Op zaterdag 19 november was het Follow the Light concert. Het fanfareorkest van muziekvereniging Sint Caecilia volgde het licht in de steeds donker wordende dagen. Samen met Wetenschapsjournalist (en Amersfoorter) Govert Schilling hebben ze een stralend programma neergezet.

De sfeervol uitgelichte Sint Franciscus Xaveriuskerk was het decor van dit bijzondere licht concert. Het fanfareorkest o.l.v. dirigent Arjan Dunning opende het concert op spectaculaire wijze met het werk Hymn for Africa. De bugelsectie stond verspreid door de kerk en solist Jesse Mooij wist met zijn bugel al wandelend het publiek mee te nemen. Het orkest speelde daarna de toepasselijke werken Center of the Universe van Jan de Haan en Aurora Borealis van Jan Bosveld.

Govert Schilling vulde deze kosmische muzikale avond aan met inspirerende vertellingen over de wonderlijke wereld van sterren en planeten. Hij nam het publiek mee naar de rand van de ruimte en het begin van de tijd. En belichtte de bijzondere relatie tussen mens en kosmos. De combinatie van de muziekstukken en de verhalen zorge voor een inspirerend en verrassend concert. Door de projecties en verlichting van de kerk was het publiek met sterren en planeten omgeven.

Fotograaf: Han van Schagen