In Memoriam Jan Roeten

9 april 2024 | Nieuws

Jan Roeten 
10 november 1949 – 9 april 2024 

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat ons lid en oud-voorzitter Jan Roeten is overleden. 

Begin vorige week hoorden we dat het niet goed ging met Jan. In het paasweekend heeft hij een hersenbloeding gehad. Jan is op 9 april iets voor half vijf op 74-jarige leeftijd overleden. 

Wie aan Jan Roeten denkt, denkt aan Sint Caecilia. Die twee dingen waren onlosmakelijk met elkaar verbonden. We herinneren hem als een zeer betrokken en actief lid. Tot vorige week zat hij in het orkest op de bas te spelen. Op zijn vertrouwde plek achteraan in het fanfareorkest.

In de 67 jaar dat hij lid was heeft hij vele hoogtepunten meegemaakt. Naast alle fantastische concerten en het musiceren op de vrijdagavond was hij ook als bestuurslid betrokken bij de vereniging. 

In de periode van 1973 tot 1975 was Jan algemeen bestuurslid, van 1991 tot 1992 was hij vice-voorzitter. En van 1992 tot 2009 was Jan maar liefst 16 jaar voorzitter. Een Koninlijke Onderscheiding in 2002 kon daarvoor niet uitblijven.

Daarnaast was Jan het gezicht van de – In Hoogland alom bekende – kaartavonden, die rond Pasen en Kerst door hem met veel enthousiasme werden georganiseerd. 

De vereniging staat in de voetsporen van hetgeen Jan mede heeft opgebouwd. We zullen Jan blijven herinneren als het boegbeeld van de vereniging. 

We wensen de familie en vrienden van Jan alle sterkte voor de komende tijd.